Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia 7250

Nokia 7250 har Nokias tradisjonelle utseende og menysystem. Den er utstyrt med fargeskjerm på 128×128 punkter og kan vise 4096 farger.

På mange områder minner den om Nokia 7210 og Nokia 6610. De største forskjellene er det innbygde kameraet og den nye bunnpluggen.

Taster

Menytasten er noe annerledes i utformingen enn det vi har sett på tidligere modeller, men den virker ellers på samme måte. Faktisk er det bare svært få endringer som er gjort på Nokias menysystem de siste seks årene. Så er også dette menysystemet regnet som både enkelt og anvendelig. Ikonene er imidlertid frisket opp og tar seg godt ut på denne modellen.

Telefonens øvrige taster er satt sammen to og to. Det er vanskelig å se noen god grunn til dette, utover at det gjør seg godt rent visuelt. I bruk har det ingen praktisk betydning. Tastene er gode og gir brukbar tilbakemelding.

Ringetoner

Ringetonene i telefonen er flerstemte (4 kanaler) og du kan velge mellom 21 flerstemte og 10 ordinære ringesignaler som er forhåndsprogrammert. I tillegg kan du laste ned dine egne favoritter.

Minne

Telefonen har et dynamisk minne på 3,5 MB som deles mellom MMS-meldinger, ringetoner, bilder og Java-applikasjoner. I tillegg rommer adresseboken opp til 300 oppføringer, og du kan ha hele 150 SMS-meldinger lagret på telefonen før du må begynne å slette (50 om det er bildemeldinger eller sammensatte meldinger).

Telefonen har også en kalender der du kan legge inn opp til 250 påminnelser og en oppgaveliste med inntil 30 oppføringer.

Solid inntrykk

Nokia 7250 gir et solid inntrykk. Telefonen er godt sammensatt uten knirkende deksler eller andre svakhetstegn. Erfaringene så langt viser heller ikke at dette er en telefon med spesielt stor feilprosent.

MMS uten lyd

Telefonen kan imidlertid ikke sende MMS med lyd. Kameraet er et standard VGA-kamera som tar bilder du kan sende som MMS. Det er ingen e-postklient i telefonen, med mindre du selv installerer en java-applikasjon som gir deg dette.

Brukbar lydkvalitet

Telefonen har brukbar lydkvalitet, selv om høyttaleren er relativt svak. Skal du bruke telefonen som høyttalende bør du finne deg et stille sted å stå. Ringetonene kunne også med fordel vært lettere å høre, men ligger like vel omtrent på gjennomsnittet.

Den innbygde FM-radioen har støtte for stereo, og du kan bruke telefonen i Nokias nye Music Stand.

Funksjonsrik

Av andre finesser tar vi med at telefonen har innbygget lommebok for enklere mobilhandel (som ingen bruker, men like vel..), to spill og en kalkulator for konvertering av valuta, areal, lengde, vekt, temperatur osv.

Den har også mobilchat som er en SMS-applikasjon, og den kan koble inntil tre tekstmeldinger sammen. Det gir mulighet for å sende inntil 450 tegn for tre ganger prisen av en vanlig melding på 160 tegn. Om mottakeren mangler støtte for lange tekstmeldinger vil han/hun motta denne som tre separate meldinger.

Telefonen har GPRS og kan synkroniseres mot PC via Nokia PC Suite. Menyene kan tilpasses etter egne ønsker.

Verdenstelefon

Nokia 7250 er en trebåndstelefon (900, 1800 og 1900 MHz).

Stikkord: Mobil, testprodukt