Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt nettsted for foreldre

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og barne- og familieminister Laila Dåvøy åpnet denne uken et nettsted for trygg bruk av Internett.

SAFT
Under parolen SAFT (Safety And Awareness For Teens), inneholder Saftonline.org informasjon om kildekritikk, personvern, videospill, chatting, seksuelle overgrep mot barn, og fokuserer samtidig på vold, porno og rasisme på Internett.

Stort samarbeid

Kripos, Redd Barna, BarneVakten, Datatilsynet, Forbrukerombudet, Læringssenteret og Avdeling for forvaltningsinformatikk ved Universitetet i Oslo er blant bidragsyterne i prosjektet som også samarbeider tett med Internettbransjen og bransjeorganisasjonen IKT-Norge.

– Jeg er stolt av at Norge er først ute med en slik portal og gjennom Statens filmtilsyn har hatt prosjektansvar for SAFT-prosjektet som omfatter syv samarbeidspartnere i fem land, sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland.

EU-prosjekt

Saftonline.org er et resultat av EUs handlingsplan for sikker bruk av Internett. Prosjektet støttes også økonomisk av Barne- og familiedepartementets tiltaksplan for barn, unge og Internett.

– Barn og ungdom skal kunne bruke Internett som en positiv, innholdsrik og lett tilgjengelig informasjonskilde, og portalen er et viktig bidrag til dette, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Besøk SAFT på www.saftonline.org/norge/

Stikkord: internett