Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Chat mot pirater

Platebransjen gir seg ikke. Nå vil de prate direkte med piratene, ved å bruke fildelingsprogrammenes innebygde chattefunksjon.

FTP Warez piratkopiering
Recording Industry Association of America (RIAA) har denne uken begynt å sende advarsler til musikkpirater via chattefunksjonene som så ofte er en del av fildelingsapplikasjonene.

RIAA sier de tror det vil ha en viss effekt når det midt under nedlastingen pluteselig popper opp en melding på skjermen som sier «Vi vet hvem du er og hva du holder på med».

1 million meldinger i uka

– Vi sender meldinger til de som tilbyr musikk, i sanntid, mens de gjør det. Forhåpentligvis vil vi da kunne nå folk som har behov for å vite at de ikke er anonyme, og at det er juridiske konsekvenser hvis de fortsetter, sier Cary Shermen, president i RIAA til nyhetstjenesten CNET News.

Kampanjen benytter seg av teknologi som søker i fildelingsnettverkene for opphavsrettsbeskyttet materiale, automatisk logger brukernavn og IP-adresser, og sender ut advarsler til nettleverandørene. Samtidig forventer RIAA å sende ut én million chattemeldinger til disse brukerne hver uke.

Stikkord: fildeling, internett