Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Longhorn lekket igjen

Microsoft opplever for tredje gang at en alfaversjon av det kommende operativsystemet Longhorn lekker ut på nettet.

Longhorn bootlogo
Denne gangen dreier det seg om Milestone 5. alpha 4015. Siden lekkasjen i mars har det i følge BetaNews skjedd ganske mange forandringer.

Oppstartslogo

Blant annet har det kommet en egen oppstartslogo (hittil har det vært den samme som i XP). Sidebar har fått et navigeringsinstrument som gjør at du enkelt kan plassere den hvor du vil på arbeidsbordet. En egen «kurv» holder på filene du bruker ofte – likegyldig om disse er programmer eller dokumenter.

Den nye, kombinerte eksterne og interne søkemotoren er forbedret, og kan nå skreddersys ytterligere for å gi mer presise resultater både fra harddisken og Internett.

Spillbibliotek

Nytt er også et eget bibliotek som gir rask tilgang til alle installerte spill. Her kan også instillinger for spillrelatert maskinvare og skjerminnstillinger reguleres.

Det nye filsystemet WinFS, som skal få filstrukturen til å opptre som en SQL-database, er videreutviklet. Men visstnok på bekostning av hastigheten. Det koster å tydeligvis å indeksere hver eneste fil.

Microsoft er på ingen måte glad for lekkasjen, og jobber nå i følge BetaNews intenst for å finne kilden. Milestone 5 skal være enkel å få tak i både på IRC og nyhetsgrupper ute på nettet.

Stikkord: internett, programvare, windows