Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CUBE-TEST: The Legend of Zelda

Et av tidens mest populære Nintendo-spill gjør comeback på Gamecube, til vill applaus og stormende jubel.

Samboeren har gått rundt og ledd av meg de siste dagene, der jeg sitter krumbøyd og oppslukt foran TV-skjermen…«du er så søt – sitter der og spiller barnespill!».

Hun skjønner simpelthen ikke. Men hun har rett – det ser ut som et tegnefilm for de minste, men med Gamecube-kontrolleren i hende skinner det hele gjennom som et interaktivt og oppslukende spill av ypperste rang.

Imponerende saker

The Legend of Zelda: The Wind Waker er et nytt actioneventyr fra spill-legende Shigeru Myiamoto, og det er tydelig at mannen som blant annet har Mario og Donkey Kong på samvittigheten har satt alle kluter til for å gjøre dette spillet Zelda-navnet verdig.

Grafikken er absolutt enestående, og cellshading-teknologien er så bra iscenesatt at det hele oppleves som en lang flott sammenhengende animasjonsfilm – men uten å virke påtvunget eller lineært. Faktisk tvert om, da den snakkende båten i Wind Waker gir deg imponerende muligheter til å farte rundt og utforske verdenen – som er krydret av sjørøverskip, små øysamfunn, drager, monstre, snørrunger, skatter, og ondskap – i ditt eget tempo.

Kontrollene er intuitivt implementert, historien er fantasifull og levende fortalt, og spillet er utfordrende og mangesidig nok til å holde deg underholdt lenge – særlig hvis du er av typen som bare finne alle de skjulte hemmelighetene og klare alle ekstraoppgavene.

Link er tilbake!

Zelda ligger helt der oppe på øverste hylle blant de gamle nok til å huske sånne Nintendo-klassikere, og dette siste spillet i serien inneholder nok referanser til de gamle spillene til å tilfredsstille alle dere nostalgikere (inkludert musikk fra tidligere Zelda-titler).

At spillet i tillegg kan benyttes med Game Boy Advance for litt begrenset flerspillmoro med Tingle, og at en spesialutgave spillet også inneholder en ekstra mini-DVD med Ocarina of Time pluss det tidligere ikke-utgitte spillet Ocarina of Time: Masterquest, gjør ikke saken verre 🙂

Zelda er sammenhengende og strømlinjeformet ned til minste detalj, og et kremeksempel på suverent gjennomført spilldesign. Anbefales ubetinget til både eldre barn og yngre voksne!

Stikkord: gamecube_test, spilltester, testprodukt