Hopp til navigasjon Hopp til innhold

To nye fra Palm

Palm slipper i dag to nye modeller: Tungsten C (bildet) med innebygd WLAN og Zire 71 med kamera og fargeskjerm.

Palm Tungsten C
Den nye Tungsten vil koste i underkant av 5000 kroner i Norge, mens den nye Zire-utgaven vil ligge på 3000. Begge modellene blir altså to tusen kroner dyrere enn de eksisterende modellene. Det er derfor trolig at de kommer som tillegg, ikke som erstatning for utgavene som er i handelen nå.

400 Mhz

Tungsten C støtter 802.11b-protokollen, som er den mest utbredte for trådløs Internett-forbindelse. Den har 64 MB internminne, og bruker en 400MHz Intel Xscale ARM-prosessor.

Fargeskjermen er av transflective-typen (320×320) og egner seg i følge Palm både ute og inne. Av forhåndsinstallert programvare finnes gamle kjenninger som Documents to Go for Office-støtte, men også Palm Photo View for enkel bildebehandling og en forbedret utgave av håndskriftgjenkjenning.

Støtter VPN

Tungsten kan for øvrig lese både html-, jpg-, Word- og ZIP-filer på direkten. Interessant er det også at nettverksdelen støtter både VPN (Virtual Private Network) og PPTP(point-to-point tunneling protocol). Dette gir mange muligheter når det gjelder synkronisering mott lokale nettverk og PC-er.

Det innebygde 1500mAh batteriet gir en hel dags trådløs oppkobling, eller en hel ukes vanlig PDA-bruk uten trådløst nett.

Palm Zire 71

Bildebehandling

Palm Zire 71 har integrert stillbildekamera. Bildene overføres enkelt ved å synkronisere mot PC, og bildene kan redigeres på PC-en mens de fortsatt ligger i Zires minne på 16 MB (kan utvides med SD/MMC-kort). Mac-brukere kan dra bildet fra Zire til arbeidsområdet.

Zire 71 kan mer enn å ta bilder. Du kan for eksempel høre på MP3-filer med RealOne eller vise filmklipp med den innebygde Kinoma-spilleren, som støtter MPEG, QuickTime og AVI.

ITavisen.nos Espen Irwing Swang er tilstede på lanseringen i Stockholm og vil komme med mer stoff i løpet av dagen.

Mer opplysninger finnes også på Palm.com.

Stikkord: Mobil