Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Half-Life 2 kommer i år

Doom III får seriøs konkurranse i år. Oppfølgeren til legendarisk Half-Life er mindre enn seks måneder unna…

Ill.: PC Gamer
Half-Life imponerte både spillere og anmeldere da det kom i 1998, og stakk seg ut som en slags «intelligent» storebror til den store mølja av førstepersons skytespill (FPS). Og ikke minst: Half-Life la grunnlaget for Counter-Strike, som har blitt verdens desidert mest populære online-spill noensinne.

Kommer i september

Utvikleren Valve har nå gjort offentlig det mange har mistenkt lenge – men overrasker blant annet ved å hevde at spillet vil være i butikkhyllene så tidlig som 30. september.

Ellers kan vi betrygge fans om at du fremdeles vil få spille Gordon Freeman (men ingen andre), og mesteparten av handlingen vil foregå i en oppdiktet europeisk by ved navn «City 17».

Mega-PC ikke påkrevd

Til tross for mye fancy ny teknologi, vil nok likevel ikke Half-Life 2 helt komme opp på det samme grafiske nivået som Doom III, men til gjengjeld er det meningen at spillet skal kunne nå et langt bredere publikum som ikke nødvendigvis har de dyreste og nyeste maskinene.

Valve sier at Half-Life 2 vil kunne kjøre på en Pentium 700 MHz prosessor og DirectX 6, mens 2 GHz og GeForce4 er anbefalt systemspesifikasjon.

Skjermbilder og mer informasjon

Flere amerikanske spillblader kan i sine neste utgaver bringe skjermbilder og dybdeinformasjon fra det kommende storspillet, og du kan finne scannete bilder fra flere av disse HER (er linken død, prøv HER).

Og ja, forresten….Half-Life 3 er allerede på tegnebrettet!

Stikkord: pc, spilltester