Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AMD slipper Opteron

Etter en rekke utsettelser lanserer AMD denne uken sin etterlengtede 64-bits prosessor.

AMD Opteron
Opteron utvider det gamle x86-instruksjonssettet til å kunne kjører 64-bits programkode samtidig som langt vanligere 32-bits applikasjoner om hverandre. Dette gjør at prosessoren er aktuell både for hjemmebrukere såvel som til tyngre bedriftsbruk.

Riktignok vil ikke prosessoren være kompatibel med programmer skrevet for Intels Itanium 64-bits CPU, men Opteron skal etter planen støttes i nye 64-bit versjoner av Windows og Linux.

Arbeidshestene først

I første omgang lanserer AMD kun server-versjoner av Opteron med klokkefrekvenser fra 1.4 til 1.8 GHz, men til høsten ventes desktop-versjonen Athlon 64 – som da vil stå som en AMDs sterkeste kort mot Intels Pentium 4.

For mer informasjon, se www.amd.com.

Stikkord: Maskinvare