Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-vibrator slår an i Japan

Det skal ikke mye fantasi til for å tenke seg hva Segas Trance Vibrator best kan brukes til.

Rez med trance vibrator
I fjor lanserte Sega et ganske originalt og annerledes spill til Playstation 2. Rez lot spillere ta del i en lang interaktivt reise i trance-musikk, og sørget for videre innlevelse ved å la håndkontrolleren vibrere og pulsere i takt med musikken – som stadig blir mer intens og hektisk jo lengre du spiller.

(Les vår test av spillet HER.)

Det vi derimot gikk glipp av var Trance Vibrator-tilbehøret, som selges med spesialversjonen av spillet i Japan. Dette er en liten mus-lignende kladd som kobles til USB-porten på konsollen, og følger rytmen med fire ganger så mye vibrasjonskraft som en standard Dualshock-kontroller.

Rez kunne nok hatt mer appell til kvinnelige spillere hvis importøren Nordisk Film hadde valgt å selge spillet med denne som tilbehør.

Bedre enn joystick

Vibratoren er ment for å gi «økt opplevelse» av spillets pulserende rytmer, og kan plasseres på kroppen deretter. Mellom beina synes å være et naturlig førstevalg for kvinnelige Japanske Playstation-spillere, slik blant annet nettstedet GameGirlAdvance kan vitne om.

Nordisk Film, som står for distribusjonen av Rez på disse breddegrader, bekrefter at Trance Vibrator kun er lansert på det japanske markedet, men benekter at produktet skal være tiltenkt seksuelle formål – til tross for den medfølgende vaskbare beskyttende lommen.

Stikkord: playstation, spilltester