Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows Media 9 i kinosalen

177 saler i 53 amerikanske kinoer blir utstyrt med fremviserutstyr for Windows Media 9.

Windows Media Player
Microsoft har inngått en avtale med Landmark Theatres om å sette opp digitale fremvisersystemer, og appelerer dermed til uavhengige filmprodusenter som ønsker å spare penger ved å slippe å printe 35mm filmruller.

Kinosalene vil vise filmer kodet i høyoppløselig Windows Media 9-format pg 7.1-kanals surround-lyd, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Bra for smal film

– Jeg tror vi vil kunne se tilbake på som det øyeblikket da vi gjorde en grunnleggende forandring i forretningsmodellen som gjør at uavhengig filmer kan konkurrere bedre, sier Landmarks adm. direktør Paul Richardson.

Se forøvrig en videre utgreing om WM9 til kinobruk på www.microsoft.com.

Stikkord: lydogbilde