Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Default» med et museklikk

Microsoft må nå gjøre det lettere for Windows-brukere å bruke andre programmer enn Internet Explorer som standard nettleser.

XP Starmeny
Dette melder det Microsoft-eide nettstedet MSNBC.

Det betyr trolig at både Opera, Mozilla og Netscape får en lettere tilværelse i Windows-miljøet. Samme endring gjelder også musikk/film-avspillere som WinAmp og QuickTime, samt nettprat-klienter som AOL Messenger og ICQ.

Antitrust-tiltak

Avtalen er et ledd i atritrust-forliket som Microsoft har inngått med amerikanske, føderale myndigheter.

Frøste steg er at Microsoft skal gjøre det enklere å gjøre programvare som ikke er laget av Microsoft som foretrukne programmer i Windows. Rent konkret skal dette skje ved å det legges inn et tydelig ikon brukerne kan klikke på om de ønsker å endre de faste innstillingene.

I startmenyen

Under ikonet ligger det enkle prosedyrer for å endre hvilke programmer som brukes til nettsurfing, mail, musikk, bildevisning, nettprat og annet.Slik det er i dag, må dette gjerne endres i hvert enkelt program. Og ikke sjelden er funksjonen som setter applikasjonen som «default» (førstevalg) trøblete å finne.

Med SP1 for XP kom det et eget program som fikser jobben, men heller ikke det flyr akkurat midt i synet på brukeren ved oppstart.

Fra neste større oppgradering av Windows XP vil dette programmet derfor ligge godt synlig i startmenyen. For den som ikke greier å legge det inn selv…

Stikkord: programvare, windows