Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Al-Jazeera større enn sex

Det arabiske nyhetsnettverket Al-Jazeera dekker krigen fra et arabisk perspektiv, og var det mest ettersøkte nettstedet forrige uke.

A-Jazeera
Webportalen Lycos har registrert tre ganger så mange søk på «Al-Jazeera» som på «sex» den siste tiden, melder CNN. Google kan tilsvarende fortelle at «Al-Jazeera» var søketermen som hadde størst økning frem mot 31. mars.

Viste amerikansk død

Al-Jazeera har base i Qatar, og er kjent som en usedvanlig uavhengig nyhetskilde til tross for finansiell støtte fra landets regjering. Selskpaet lanserte nettopp en engelsk versjon av sitt nettsted, for å kunne gi Vesten et arabisk perspektiv på nyhetsdekningen.

Interessen på nettet ble enorm da Al-Jazeera viste nyhetsinnslag fra Irakisk TV av døde amerikanske soldater. Amerikanske og de fleste europeiske nyhetskanaler har stort sett valgt å ikke visse disse klippene.

Det arabiske nyhetsnettverket kom også i søkelys nylig da hackere angrep nettstedet.

Den engelskspråklige siden er fremdeles offline, men er du dreven i arabisk finner du fremdeles fortløpende dekning på www.aljazeera.net.

Stikkord: internett