Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: ViewSonic NextVision N5

Hvem trenger vel fjernsynsapparat i LCD-skjermens tidsalder? Med en boks som NextVision N5 kan du hive ut TV-en for godt.

NextVision N5 er en tilkoblingsboks med innebygd TV-mottaker. Tanken er at du skal koble flere forskjellige video-kilder til N5, som deretter kobles videre til en datamonitor, projektor, eller plasmaskjerm med vanlig RGB-kabel.

For eksempel kan du bruke N5 som TV-tuner, samtidig som du har koblet til en DVD-spiller og en spillkonsoll ved hjelp av S-VHS og kompositt video-inngangene. Alt dette kan du deretter veksle mellom å vise på LCD-skjermen eller projektoren din.

ViewSonic har heldigvis også utstyrt boksen med en RGB-inngang, så man også kan veksle tilbake til PC-bildet uten å måtte koble om.

Flere tekniske spesifikasjoner finner du HER.

Gjør jobben

Å finne TV-kanaler går som en lek med automatisk gjennomsøking og oppsett, og det skjermbaserte menysystemet gir greie muligheter for å gjøre videre innstillinger – inkludert lys, kontrast, farge, og lyd.

Maksimal pppløsningen er 1024×768 på 60Hz, som er mer enn nok for vanlige TV-signaler. Unntaket er når du kjører signaler fra PC-en, hvor det bare er skjermkortet ditt setter begrensningen.

På lydsiden er det bare snakk om vanlig stereo inn og ut, men dette holder i de fleste tilfeller lenge – hjemmekinofantaster vil jo likevel ha et frittstående surroundanlegg koblet opp likevel. Headsett-utgangen kan også komme godt med, hvis man ikke har anledning til å guffe på så mye.

Riktignok savnet vi SCART- og/eller komponent-tilkobling, som er foretrukket for bedre bildekvalitet med DVD-spillere og spillkonsoller, men utover dette synes N5 å være godt utstyrt i forhold til prisen.

Konklusjon

Såfremt behovet er der for å bruke dataskjermen, plasmaen eller projektoren som TV-skjerm, så gjør NextVision N5 definitivt nytten – og det både behagelig og knirkfritt.

De med litt mer spesielle behov, kan vente på storebroren N6, som gir høyere oppløsning, progressiv scan, og bilde-i-bilde funksjon.

Hvis noen skulle lure: NRK insisterer fremdeles på at du plikter å betale lisensavgift så lenge du er i besittelse av en TV-tuner.

Annonse
Stikkord: generell test, testprodukt