Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Få stoler på Microsoft

Tre fjerdedeler av sikkerhetsekspertene ansatt hos store, amerikanske selskaper mener at Microsofts programvare ikke er sikker.

Det viser en undersøkelse som Microsoft selv har bestilt av meningsmålingsinstituttet Forrester.

89 % bruker – 77 % bekymret

I følge undersøkelsen er 77 prosent av ekspertene bekymret når de bruker Windows. Likevel bruker 89 prosent av dem samme programvare, som de altså ikke stoler på, for å løse sikkerhetskritiske oppgaver.

Undersøkelsen ble foretatt blant amerikanske selskaper med mer enn en milliard dollar (7,16 milliarder kroner) i omsetning.

Få gjør forbedringer

Av de spurte selskapene planla 40 prosent ikke å utføre sikkerhetstiltak selv, mens bare 59 prosent av de som virkelig hadde opplevd angrep på sin egen sikkerhet hadde gjort endringer i måten de bruker Microsofts programvare på.

Nedslående for MS

Resultatene er nedslående for Microsoft, som det siste året gjennom sin «Trustworthy Computing»-kampanje har lagt mye vekt på å forbedre sitt image når det gjelder sikkerhet.

– Vi forstår nå at å oppnå målene i Trustworthy Computing ikke vil bli en lett oppgave. Det vil ta flere år, kanskje et tiår eller mer før systemer er til å stole på slik vi ser for oss, skriver en Microsoft-talsmann i en e-post til nettstedet News.com.

Stikkord: internett, programvare, virus, windows