Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Protest mot al-Jazeera-hack

Den arabiske TV-kanalens al-Jazeeras engelskspråklige nettstedet er fortsatt nede. Nå reagerer ytringsfrihets-forkjemperne.

A-Jazeera
Dette er ikke måten å hevde sitt syn på, mener Mark Loveless, en hacker som jobber for sikkerhetsselskapet BindView.

– Ikke kneble motstanderen

– Når man er akitivist og ønsker å protestere, skulle man kunne håpe at saken og budskapet var sterkt nok i seg selv, slik at man ikke trengte å kneble motstanderen, sier han til Wired.com.

Ian Brown i den britiske ytringsfrihetsorganisasjonen Information Policy Research går enda lenger.

– Folk burde ikke tolerere grupper som brenner bøker eller til og med bokhandlere som selger litteratur de ikke er enig i. Dette burde gjelde også på nettet, sier han.

Viste bilder av krigsfanger

Al-Jazeera, som sender fra Quatar, irriterte både amerikanske og britiske myndigheter ved å vise bilder av amerikanske og britiske krigsfanger. USAs forsvarminister Donald Rumsfeld uttalte at visningen var i strid med Geneve-konvensjonen, som forbyr ydmykelse av krigsfanger.

Fortsatt nede

Al-Jazeeras engelskspråklige nettsted har vært nede siden torsdag. Nå kommer siden overhodet ikke opp, mens det opprinnelig lå et amerikansk flagg der, med påskriften «let freedom ring» («la friheten klinge»). Men den arabisk-språklige delen er derimot i full aktivitet, både på TV og nett.

Det har vært hevdet at amerikanske myndigheter står bak hackingen, men dette blir benektet på det sterkeste fra offisielt hold. Saken er under etterforskning av FBI.

Stikkord: internett