Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Zodiac klar for Samsung

Zodiac har skrevet serviceavtale med Samsung. Dermed er selskapet autorisert med høyeste servicenivå på Samsung, Siemens og Motorola.

Zodiac
Zodiac ble stiftet så tidlig som i 1963, lenge før noen forestilte seg at mobiltelefonen skulle bli allemannseie. I mange år var de markedsledende på mobiltelefoner med sitt salg av apparater fra NEC.

Service viktigere

I dag selger ikke Zodiac mobiltelefoner, men er distributører for et bredt spekter av produkter innen radio og telefoni. Men service er blitt en stadig viktigere del av forretningen og utgjør i dag omtrent halvparten av selskapets omsetning.

Turbulent

– Servicemarkedet er turbulent og med mange aktører. Det er derfor viktig å kunne tilby raske reparasjoner og gode servicetjenester sier salgssjef i Zodiac, Rune Tollefsen. Bor du i Oslo-området (inkludert Lillestrøm, Ski og Asker) hentes telefonene med budbil hos forhandleren den ene dagen, repareres og returneres neste dag eller en av de nærmeste dagene.

Tror på Samsung

Samsung har i dag en relativt liten markedsandel og grundig kvalitetskontroll i produksjonsleddet. Å være serviceverksted på høyeste nivå krever investeringer i utstyr, og en kan spørre seg om det finnes nok ødelagte Samsungtelefoner til å forsvare en slik investering.

– Zodiac har store forventninger til Samsung. Ting svinger raskt, slik at det kan være Samsung som har en betydelig del av markedet om vi ser litt frem i tid. Dette har bransjen sett eksempler på tidligere, sier Tollefsen.

Bruk og kast

For mange er mobiltelefonen blitt et bruk og kast-objekt. Når noe ryker havner telefonen ofte i søpla, og kunden kjøper en ny for en krone eller så. Om reparasjonen ikke går på garantien blir det fort dyrt. Hvem vil vel betale mer for å reparere den gamle telefonen enn det koster å kjøpe en som er splitter ny?

De aller fleste skader kan repareres, men det hender verkstedet må si nei. Telefoner med fuktskader blir ikke reparert. Selv om verkstedet kan få telefonen til å virke igjen vet en aldri hvor lang tid det vil vare. Det er derfor umulig å gi noen garanti på en slik reparasjon.

Ekspressreparasjoner

Zodiac holder til i Gunnar Scheldrupsvei 9, rett bak Storosenteret. Det er her de har sitt serviceverksted, og det er hit du som sluttbruker kan reise med mobiltelefonen din om du vil ha den reparert og utlevert samme dag.
– Mot et gebyr på 200 kroner kan vi ordne med ekspressreparasjon, forutsatt at det er håp for telefonen, sier Tollefsen.