Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telefonterror mot krim

Det siste innen kriminalitetsbekjemping i Kina er å ringe til de kriminelle helt til de gir opp.

Kinesisk mobil
Kina har de siste årene blitt plaget av lyssky forretningsmenn og kvinner som tilbyr sine tjenester ved å henge opp små reklameplakater over alt.

Disse plakatene tilbyr for uten de vanlige seksuelle tjenestene, stor sett falske papirer av forskjellig art. Det kan være identifikasjon eller diplomer på høyere utdannelse.

Felles for de fleste av disse små annonsene er at de inneholder mobilnummer for kontakt og at de er ulovlige å henge opp.

Terror

Myndighetene i provinsen Zhejiang har sett seg grundig lei på alle slike annonser i hovedstaden Hangzhou.

Derfor har de satt opp en automatisk telefontjeneste som ringer til numrene som blir samlet inn av politiet. Så lenge mobilen er slått på mottar den hvert 20. sekund et nytt anrop. Dersom skurken tar telefonen spilles det av en beskjed som kort fortalt sier at «vi vet at du er en skurk, meld deg til myndighetene så vi kan straffe deg», skriver BusinessWeek Online.

I følge politiet i Hangzhou har fremstøtet vært svært effektivt. Kanskje er det ikke veldig mange som faktisk melder seg for avstrafning, men det blir nesten umulig å komme gjennom på numrene på annonsene. Og dersom verstingene bytter mobilabonnement blir det mye styr for dem og dyrt i lengden. Dessuten får de heller ikke da nyte godt av annonseringen sin.

Stikkord: Mobil