Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Blogger» fra krigen

Flere «bloggere» er oppe og går fra Bagdad. De skildrer krigen sett fra irakernes side – time for time på nettet.

Blogger
Nett-dagbøker eller «blogger» (forkortelse for «weblog») har fått ny aktualitet med krigen i Irak. Flere av idealistene som har reist ned for å hjelpe sivilbefolkningen skriver nå slike dagbøker på nettet.

Siste melding i går

Man skulle kanskje tro at Iraks tilknytning til Internett forlengst er kuttet av amerikanske «e-bomber» eller andre angrepstiltak fra koalisjonen. Men seinest i går registrerte vi den siste meldingen på Electroniciraq.net, som publiseres av antikrigsgruppa Voices In the Wilderness.

Loggen inneholder en skildring av 13-årsdagen til ei irakisk jente, gjennomført som om bombingen av Bagdad aldri hadde skjedd.

Fredsengel

På det Google-eide blog-nettstedet Blogspot.com finner vi Salam Pax, som etter alt å dømme er et psevdonym (Både Salam og Pax betyr fred – henholdsvis på arabisk og latinsk).

Mange har uttrykt tvil om Salam virkelig eksisterer, men skildringene hennes/hans virker ekte nok i sin detaljrikdom og nærhet til dagliglivet i Bagdad.Salam har imidlertid ikke latt høre fra seg siden fredag morgen.

I den siste meldingen uttrykker Salam bekymring over at amerikanske B52-bombefly skal være på vei til Bagdad.

Stikkord: internett