Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rimelig trådløst spionkamera

Ved hjelp av bitte små trådløse videokameraer og en tilhørende lomme-TV kan du rigge opp ditt eget nett av overvåkingskameraer.

Spionkamera marasst
Marasst har lansert en produktpakke der du kan koble opp et fungerende system for under 300 dollar. Kameraet har en rekkevidde på 100 meter, og sender både lyd og bilde til den lille mottakeren.

Kikkere

Apparatet kan selvsagt missbrukes av kikkere og andre laverestående vesener, men selv tror Marasst det er småbarnsforeldre som vil ha mest glede av et slikt system. Kameraet kan brukes som babysitter, og mor og far kan sjekke at alt står bra til med avkommet uten å måtte reise seg fra TV-stolen.

Dessverre kan du ikke koble systemet til en vanlig TV, i alle fall ikke i Norge. Kameraet overfører bilder i NTSC-format, mens vi her hjemme bruker PAL.

Men ettersom settet kommer komplett med sender og mottaker kan du fortsatt ha glede av det.

Overvåkning

Andre bruksområder er overvåkning av garasje, portrom eller parkeringsplass. Du kan også montere det slik at du kan se på TV-skjermen hvem som ringer på døren.

Husk bare at videoovervåkning i Norge er forbudt med mindre det overvåkede området er tydelig skiltet. Om du kan starte overvåkningen av barnerommet før arvingen er gammel nok til å lese slike skilt sier loven ikke noe om.

Mer info på produsentens nettsider.