Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft advarer mot sikkerhetshull

Microsoft advarer mot en svakhet i alle versjoner av operativsystemet Windows. Kode i epost og på nett gir hackere full tilgang til maskinen din.

Hacking vignett
Microsoft har kategorisert problemet som kritisk, det høyeste nivået de opererer med, og anbefaler at du snarest beskytter maskinen din med et gratis plaster fra Microsoft Security.

Kjent en stund

Steve Lipner, en ledende sikkerhetsekspert i Microsoft, sier problemet har vært diskutert åpent blant internetteksperter siden det første gang ble kjent i januar.

Sikkerhetsselskapet iDefence advarte i stillhet sine klienter om sikkerhetshullet allerede i desember i fjor, etter at Roland Postle, kjent på Internett som «Blazede» gjorde dem oppmerksom på problemet. 9. januar sendte de informasjonen videre til Microsoft.

Ikke så alvorlig?

Verken Microsoft eller iDefence kjenner til at sikkerhetshullet har vært utnyttet av hackere, til tross for at det har gått måneder fra det ble kjent og til Microsoft hadde medisinen klar.

Virusprogrammer vil bli oppdatert til å blokkere den skadelige koden, og nettsteder som er infisert vil raskt bli stengt, spår Russ Cooper i True Secure Corp. Han tror derfor ikke at sikkerhetshullet vil skape store problemer, melder AP.

Du kan lese mer om dette sikkerhetshullet her.

Stikkord: internett, virus