Mobilvirus

Annonse


Mobilvirus i luften

MobilvirusDenne artikkelen ble oppdatert 20.03.03 etter nye opplysninger fra Siemens

Det «viruset» det her er snakk om angriper kun Siemens telefoner i 35 og 45-serien. Begge disse seriene er fortsatt utbredte, men her i Norge har de langt mindre marked en i andre deler av Europa.

Den skadelige SMS-meldingen som kan sendes til apparatene er veldig enkel. Vi har ikke tenkt å gjengi meldingen her, men kan si at det dreier seg om språkprogrammeringen av håndsettene.

En telefon i 35-serien til Siemens låser seg når meldingen åpnes. Den kan startes igjen om man tar av batteriet og setter det inn igjen. Telefonen vil låse seg hver gang meldingen åpnes. For å bli kvitt problemet må man slette meldingen fra SIM-kortet. Det kan man gjøre ved å sette kortet inn i en annen type telefon.

Annonse


45-serien er en del enklere. Her blir bare meldingen uleselig, men ingenting skjer med telefonen. Man kan få slettet medlingen på samme måte som med 35-serien.

Mobiltelefoner får stadig mer programvare, og vi vet at det er mange feil med programvaren på mange modeller. En trend i tiden er jo å smelte sammen PDA-er og telefoner og jo mer avansert utstyret blir, jo mindre sikkert blir det også.

Det er bare et spørsmål om tid før man må passe på å ha sikkerhetsprogramvare også i mobiltelefonen.

Annonse