Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Morpheus-sjef slutter

Etter å ha styrt skuta gjennom både gode og etter hvert dårlige tider vil sjefen holde på med noe annet.

Morpheus logo
I kjølvannet av Napsters forsvinning fra nettet var P2P-tjenesten Morpheus den som ble mest populær. Tjenesten, som tidligere het Music City og som eies av StreamCast Networks høstet mye lovord i fildelingsmiljøet.

Men for et år siden ble plutselig Morpheus brukere nektet adgang til nettverket. Dette skyldtes angivelig at StreamCast skyldte en del penger til Kazaa BV som hadde utviklet fildelingsprogramvaren.

Innen Morpheus hadde klart å lage et nytt program, hadde Kazaa seilt opp som den suverene vinneren i fildelings-bransjen. Siden den gang har det gått unnabakke for StreamCast og Morpheus.

Slutter

Og nå melder StreamCasts direktør Steve Griffin at han forlater selskapet for å «utforske andre muligheter», skriver C|NET News. Ingen vet hva han har i tankene eller om han i det hele tatt kommer til å jobbe med liknende teknologi fremover.

Avgjørelsen kommer dog på et interessant tidspunkt, hvor Morpheus mister store markedsandeler og ikke minst er involvert i en større rettssak mot RIAA.

Ingen andre selskaper har meldt om liknende flukt av direktører eller annen arbeidskraft, men det kan tyde på at mange begynner å se på enkelte av tjenestene som tapte prosjekter. Er det ikke plass til flere enn Kazaa på nettet?

Stikkord: fildeling, internett