Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telefonklokka settes i produksjon

Et armbåndsur med innebygget mobiltelefon er ingen ny ide. Men fortsatt har ingen tatt ideen lenger enn til show-rommene.

Espen Irwing Swang
(CeBIT Hannover/Itavisen.no): Dermed kan Samsung bli den første som får et produkt av denne typen ut i butikk. Samsung regner ikke med å selge mange slike klokker, men ser utgivelsen som et viktig strategisk trekk.

Telefonklokka skal skaffe Samsung oppmerksomhet og bidra til å styrke merkets posisjon.

Bluetooth

Klokken er elegant, men naturlig vis litt mer klumpete enn det vi er vant til at klokker er. Det er ikke meningen at du skal gå omkring på gaten og snakke inn i armbåndsuret ditt. Klokketelefonen inneholder Bluetooth, og kan kobles trådløst til tilleggsutstyr som håndfrisett og lommedata.

Stemmestyring

Stemmestyring gjør at du kan ringe ut uten at du behøver å sloss med den lille betjeningsknappen for å få lagt inn telefonnummeret. Men stemmestyring fungerer ikke like godt i alle sammenhenger, så det kan nok være lurt å ha lagret de numrene du bruker oftest i klokkas adressebok.

Produksjonen av klokken starter til høsten, og noen pris er det foreløpig ingen som våger å antyde.

Stikkord: Mobil