Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobiltelefon med virtuell mus

Nei, du skal selvsagt ikke kline inn skjermbildet i klissete blått blekk. Men mobilen ser hva du skriver og legger det inn for deg.

Espen Irwing Swang
Løsningen er et kamera som sitter bak på telefonen. Dette kameraet tar bilde av underlaget og viser det på telefonen. Når du fører en spiss gjenstand inn i telefonens synsfelt dukker et rødt punkt opp i displayet. Denne fungerer som den hvite pilen (pekeren) på en PC og kan utføre flere oppgaver. Punkter følger pennens spisseste punkt, og dermed kan du skrive i vei.

Kverk en sau

Det er også mulig å legge klikkbare ikoner på skjermbildet. Ved å berøre disse kan du velge ulike funksjoner i telefonen. I demonstrasjonen vi så ble det blant annet kjørt et spill der du sendte dalende sauer til de evige jaktmarker ved å dunke til dem med den røde prikken.

«Gjennomsiktig telefon»

Når du holder telefonen i riktig avstand fra underlaget ser det nesten ut som om du kikker gjennom hele telefonen og ser pennen som jobber på baksiden. I virkeligheten ser du selvsagt bare kamerabildet. Men effekten er forbløffende, og gjør at det er lett å styre den røde prikken bed kulepennen (eller en annen smal gjenstand).

Programvare

Foreløpig finnes denne virtuelle musen bare som prototype. Men ettersom stadig flere telefoner allerede har kamera er det slett ikke umulig at vi snart får se løsningen på ferdige telefoner. Når kameraet er på plass dreier resten seg om programvare.

Stikkord: Mobil