Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøp smykke til mobilen

Reiser du til Kina, Japan eller Korea vil du se at innbyggerne her har et helt annet forhold til mobiltelefoner en vi har. De kjøper smykker til dem.

telefonsmykke lite
(CeBIT Hannover/ITavisen.no):Du trodde kanskje at det lille hullet på telefonene fra Panasonic, Mitsubishi, LG og Samsung bare er til å feste bærestroppen i? Det var det også en gang i tiden. Men trenden med å pynte telefonene med små «lykkebringere» har tatt seg opp så kraftig at telefonene nå får et eget hull til dette.

From Asia with love

Treffer du en ung koreaner med mobiltelefon er det større sjanse for at telefonen har ei kort lisse med et smykke eller en amulett enn at den ikke har det. Nå skal denne trenden overføres til Europa. Vi er allerede godt i gang med å adoptere skjell-telefonene, designet som dominerer Asia totalt, men som er nesten fraværende hos oss.

Kommer nå

Et av selskapene som driver stort i tilbehør til mobiltelefoner er Tyske VCT (Video Computer Telekommunikation). Disse distribuerer tilbehør over hele Europa, og fører alt fra deksler og vesker til avanserte hodetelefoner med Bluetooth.

Og om en måned skal de sende telefonsmykkene ut til sine forhandlere. Det blir spennende å se hvordan markedet her i nord vil ta imot dette.

Stilarter

Uansett merker vi oss at det er to hovedtyper av telefonpynt. De glorete gøyale, gjerne med en maskot i enden, og de mer elegante i sølv eller gull (eller noe som ligner på det).

Her er en Siemens SL 45 pyntet til fest. Så er det opp til deg om du liker det eller ikke:

Smykkene kommer i alle farger og fasonger. Noen er eksklusive og andre er det definitivt ikke.

Stikkord: Mobil