Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Xbox skal crackes!

Kampen for å knekke maskinvaren i Xbox er ikke over. NeoProject vil nå låne din prosessor til jobben.

Xbox-logo hvit
NeoProject er et prosjekt som bruker et nettverk av frivillige maskiners kombinerte ressurser til å knekke den 2048 biter sterke krypteringen som kan låse opp maskinvaren i Xbox-konsollen.

En så sterk krypteringsnøkkel har millioner av alternativer og det kan gå årevis før man er så heldige å treffe på den riktige.

Felles innsats

Med sitt nye klientprogram, ønsker NeoProject å koble sammen tusenvis av maskiner som skal hjelpe dem med denne oppgaven, skriver C|NET News.

Motivasjonen er blant annet å vinne premien i »The Xbox Linux Project», en konkurranse som går ut på å få Xbox til å kjøre et umodifisert Linux operativsystem. Førstepremien er på 720.000 kroner og sponses av Lindows sjef Michael Robertson.

Juss

I januar i år ble NeoProject tatt av nettet i et døgn. Da trodde alle at det var Microsofts advokater som hadde truet med et sviende søksmål, men i følge Mike Curry som er en av bakmennene til NeoProject, tok de bare en pause for å klarlegge et par juridiske spørsmål.

NeoProject akter nå å fullføre sitt prosjekt, og føler seg trygge på at de ikke tråkker Microsoft på noen juridiske tær. Men det er bare inntil de faktisk klarer å knekke koden.

Og hvis de nå med hjelp av 50.000 frivillige klarer å vinne konkurransen, skal de da gi dem kr. 14,50 hver?

Du kan bli med på prosjektet her.

Stikkord: spilltester, xbox