Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Unngå XP-aktivering

Har du lyst til å reinstallere Windows XP på maskinen din, men lar det være på grunn av produktaktiveringen?

Det er viktig å merke seg at denne metoden kun fungerer dersom du reinstallerer Windows XP på den samme datamaskinen, uten å endre maskinvaren i mellomtiden. Det er altså ikke et tips for de som prøver å legge inn ulovlige kopier av operativsystemet.

Mange driftige IT-interesserte reinstallerer sine operativsystemer ofte. Det gjør dem raskere og man får rensket opp i alt mulig rart som har blitt liggende igjen etter å ha installert og avinstallert programmer med mer eller mindre gode installasjonsrutiner.

Backup

Det har seg nemlig sånn at man kan ta backup av aktiveringsinformasjonen i en Windows XP maskin, fordi informasjonen ligger i en egen fil.

Filen heter wpa.dbl og ligger i x:windowssystem32 folderen. Alt man trenger å gjøre før en reinstallasjon er å kopiere denne filen over på en diskett.

Aktivering

Deretter kan man formatere og reinstallere så mye man måtte ønske. Når installasjonen er ferdig, kan man gi et nytt navn til den filen som nå heter wpa.dbl, og kopiere inn den filen man har tatt backup av.

Og vips er maskinen ferdig aktivert.

Stikkord: programvare, windows