Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kommer smartskjermene

Hva om du kunne ha en ekstra skjerm til PCen din, som i tillegg var trådløs og trykksensitiv? Nå kommer de.

ViewSonic Airpanel V110
Det er lett å forveksle Smart Display med Tablet PC, så la oss bare presisere forskjellen med en gang.

Tablet PC vs. Smart Display

Tablet PC er fullverdige datamaskiner med prosessor, harddisk, skjermkort og hele suppa, men som i tillegg er utstyrt med elektromagnetisk stylus (datapenn) og diverse håndskriftsapplikasjoner i Windows XP Tablet Edition. Eksempler er Acers TravelMate C100 og Fujitsu-Siemens Stylistic ST4000.

Smart Display er simpelthen bare LCD-skjermer som fungerer som tynne klienter. Skjermene er designet for å ha på fanget eller stuebordet, og kommuniserer med PCen din ved hjelp av WLAN. Riktignok er de utstyrt med en svak prosessor og sitt eget lille operativsystem (En Windows CE-variant), men hovedfunksjonen er å utnytte Remote Desktop-funksjonen i Windows XP Professional opp mot din vanlige arbeids-PC.

Du vil altså ikke ha nytte av et Smart Display uten å ha en vanlig PC i tillegg. Dessuten er det en forutsetning at PCen din kjører Windows XP Professional, siden Home Edition ikke støtter Windows Terminal Server.

Tenk på Smart Display som en dyr trådløs og trykkfølsom LCD-skjerm.

En annen forskjell verdt å merke seg er at Smart Display har tradisjonell trykkfølsom skjerm, mens Tablet PC bruker en spesiell elektromagnetisk stylus og en programvare som er mye bedre på håndskriftgjenkjenning.

To fra ViewSonic

ViewSonic er først ute på det norske markedet med smarte displays, og vil ha to modeller på markedet mot slutten av måneden: Airpanel V110 med 11″ skjerm, og Airpanel V150 på 15″. Prisen er henholdsvis ca 10,500 kroner og 14,250, inkl. mva.

En gratis oppgradering til Windows XP Pro samt en 802.11b USB-sender medfølger begge, men dockestasjonen som lader batteriene må kjøpes i tillegg for ca 1300 kroner, inkl. mva.

Dessverre er grafikkprosesseringen i Airpanel-skjermene såpass treg at de verken egner seg til avspilling av video eller 3D-spilling.

ViewSonic sier de ser for seg sine Airpanel først og fremst til hjemmebruk og sofasurfing.

For mer informasjon, se www.viewsoniceurope.com

Stikkord: Maskinvare