Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia 6100

Nokia 6100 er verdens tynneste GPRS-telefon, hevder Nokia. Det er mulig de har rett i det.

Telefonen er i alle fall både slank og lekker. I størrelse er den mellom 6150 og 6610. Funksjonsmessig minner den mye om 7210.

Elegant

Det er ingen grunn til å gjemme seg bort i en krok når du fisker frem 6100. Telefonen er lekker med rene linjer og en fargeskjerm på 128×128 punkter. Her er det ingen glorete tastaturbelysning eller skrikende farger. Og må du ha spraglete telefon kan du kjøpe slike deksler som tilbehør.

GPRS

Nokia har utstyrt 6100 med GPRS. Men av en eller annen grunn tviholder de på GPRS klasse 4 (3+1). Det gir lavere hastighet enn hva enkelte av konkurrentene kan skilte med.

I bruk oppleves telefonen som behagelig, med god lyd og god tasterespons. Menyene kjenner vi fra før. De eneste forandringene som er gjort de siste årene er at ikonene ser litt annerledes ut, og at det er laget animasjoner. I tilegg kommer selvsagt at ikonene nå har farger.

Bra skjerm

Skjermen på 128×128 punkter gir skarpe bilder når du mottar MMS. Du kan ta imot multimediameldinger med bilder og lyd. Skal du sende går det greit med bildene, men lyden får du av en eller annen grunn ikke med. Det skal visst være slik, om vi forstår Nokia rett.

Knirker

Nokia holder på sine utbyttbare deksler i plast. Selv om dekslene sitter god høres en tydelig knirkelyd når du trykker lett mot telefonens bakside. Denne knirkingen kan være ganske irriterende når du snakker i telefonen.

Minne

Ellers er det java som er den store tingen ved denne telefonen. Med 3 applikasjoner ferdig installert og mulighet for å legge inn ytterligere 6 (ikke større enn 64 KB per stykk) kan du raskt legge inn ny funksjonalitet i telefonen. For å gjøre det enklere å finne frem til slike applikasjoner har Nokia lagt inn et bokmerke til sitt eget softwaremarked. Ellers finner du mange gratis spill og nytteprogrammer ved å søke etter «midlets» på Internett.

Telefonen har plass til 50 avtaler, 300 kontakter og 150 tekstmeldinger (50 med bilde). Men minnet på 725 KB er dynamisk, så du kan ikke ha 300 kontakter, 150 tekstmeldinger og 9 javaspill inne samtidig.

Stikkord: Mobil, testprodukt