Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Virtuell fredsmarsj i Washington

Antikrigsdemonstrantene lot skoene hvile og lot i stedet fingrene marsjere over PC-tastaturene. Og marsjen hørtes langt inn i Senatet.

Virtuell demonstrasjon
Plakater og megafoner var byttet ut med telefaks, e-post og telefoner. Senatorene, uavhengig av om de støttet krig mot Irak eller ikke, ble nedringt av demonstrantene. Hverke demokrater eller republikanere fikk ringt ut fra sine kontorer, fordi linjene hele tiden var opptatt.

400.000 registrerte deltakere

– Vi lar fingrene marsjere og forlanger at våre stemmer blir hørt, sa Tom Andrews, leder for organisasjonen Win Without War, som organiserte demonstrasjonen. Han hevder at rundt 400.000 registrerte på organisasjonen nettsider seg som deltakere i «marsjen».

Nedringt

På under 8 timer mottok senatet og det Hvite Hus over 1 million samtaler. Hvert eneste senatorkontor og sentralbordet i det Hvite Hus mottok minst to og ofte flere samtaler per minutt, sier Ashleii Snee, talskvinne ved det Hvite Hus til Associated Press. Hvor mange som faktisk hadde ringt hadde hun ikke tall på.

Ingen objektiv meningsmåling

På spørsmål om hvordan det Hvite Hus ser på denne typen demonstrasjoner svarte Snee at det er en effektiv måte å skaffe seg oppmerksomhet på, men at det ikke sier noe om hva folk flest egentlig mener.

«Spam»

Senator Dick Durbin har gått imot et ensidig amerikansk angrep på Irak. Hans kontor skal i løpet av fire timer ha mottatt 800 telefonsamtaler, det dobbelte av hva som er vanlig. Antallet e-postmeldinger mer enn femdoblet seg til over 18.000.

Durbin sier han har sympati for de demonstrerende, men at det finnes bedre måter å nå frem med sitt budskap på enn gjennom blokkering av senatets sentralbord.

Stikkord: internett