Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettprat blir nyttevare

Nettprat kommer nå for fullt også på bedriftsmarkedet. Flere store Instant Messenging-leverandører lanserer produkter i denne våren.

Mange arbeidsgivere ser i dag på bruken av Instant Messaging (IM) som et hinder for effektiviteten på arbeidsplassen. Men de fleste er samtidig enige om at dersom det tilrettelegges for profesjonell bruk, er et effektivt verktøy.

Mange applikasjoner brukes allerede i dag profesjonelt, men mange savner en del viktige funksjoner. Blant dem er logging og kryptering de viktigste.

Tre store

Under en pågående IM konferanse i Boston har flere store aktører annonsert at våren 2003 er tidspunktet for en storstilt introduksjon av IM i bedriftene. Både Sun, Yahoo og Microsoft har kastet seg på bølgen.

Programmene deres vil distribueres som separate produkter som til dels kan integreres med Internettversjonene av liknende programmer.

Sun

Sun Microsystems skal lansere sin ONE Instant Messenger Server i april. Den har hittil bare vært tilgjengelig som en tilleggsmodul til ONE Portal Server og kun på Solaris og Windows operativsystemer.

ONE Instant Messaging Server vil også være kompatibel med Linux, og vil gjøre integrasjonen med ONE Portal Server mer sømløs.

Yahoo!

Nettselskapets bedriftsversjon av IM skal hete Yahoo Messenger Enterprise Edition og vil være ute innen utgangen av mars.

Yahoo Messenger Enterprise Edition vil bli solgt som en lokalnettverkstjeneste med mulighet for integrasjon med den etablerte Yahoo! Messenger.

Microsoft

MSN Messenger Connect for Enterprises skal også lanseres i første kvartal. Men Microsoft vil også lansere en større satsning for sanntids kommunikasjon innen et selskap to til tre måneder etter lanseringen av Windows Server 2003 produktene.

IBM har allerede lansert Same Time 3.0 for Lotus brukere som ønsker en sikker plattform for IM i bedriften.

Kompatibilitet

Konferansen har ikke gitt noen svar på hvordan man skal løse spørsmålet med muligheter for å sende beskjeder mellom de forskjellige plattformene.

Representanter for de selskapene som satser på å lansere produktene sine nå, er enige om at dette vil være løst i løpet av året ved gjennomføring av standarder eller partnerskap.

Stikkord: internett, programvare