Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dato satt for Windows Server 2003

Microsoft har offentliggjort datoene for masseproduksjonen av sine Windows Server 2003 produkter.

Microsoft har bestemt at deadline for å sende blåkopien til masseproduksjon er 12. mars, omtrent tre uker fra nå.

Datoene for utsendelse av systemene er satt til 29. april i Europa. Dette gjelder de seks første utgavene. Windows Server 2003 Small Business Edition vil komme etter sent på sommeren.

7 varianter

For webservere kommer operativsystemet i en egen tilpasset form med navnet Windows Server 2003 Web Edition. Denne utgaven vil selges både som frittstående produkt og til OEM leverandører som ferdiginstallert på nye produkter.

Standardversjonen vil komme i tre utgaver, Standard-, Enterprise- og Datacenter Edition. Disse henvender seg til forskjellige selskaper etter størrelse, hvor den største utgaven er beregnet på filservere som huser store databaser.

Det blir utgitt 2 varianter for 64 bit systemer. Disse vil kunne skaleres til å støtte servere med opptil 64 prosessorer, mot dagens maks på 32.

Sikkerhet

I følge Mark Tennant markedssjef for Microsofts serverprodukter er 70 % av ressursene som er brukt på å utvikle disse systemene gått til å forbedre sikkerheten, og samtidig gjøre det enklere å sette opp sikre systemer, skriver ZDNet UK News.

Microsoft satser også på at disse produktene for alvor skal få skjøvet NT4 ut over sidelinjen. Noe de har håpet helt siden lanseringen av Windows 2000 Server.

Stikkord: programvare, windows