Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik blir OneNote

Etter at Microsoft ved en feiltakelse la ut Beta 2 Office 2003 har ivrige testere fått en smakebit av OneNote – et nytt Office-verktøy som skal hjelpe deg holde orden på småsakene.

OneNote
OneNote-applikasjonen er et av de nye tilleggene til Office 2003-pakken, som skal lanseres til sommeren, og et fåtalls betatestere har fått anledning til å titte nærmere på programmet etter en liten glipp fra Microsofts side tidligere denne uken.

På mange måter minner OneNote om et tekstbehandlingsprogram, men først og fremst er programmet beregnet på å håndtere kjappe notater.

Microsoft velger å se på OneNote som et program for å drive forhåndsarbeid og kladding av dokumenter, skriver CNet NEWS.

Lagrer automatisk

En av de mest påfallende egenskapene er fraværet av en tradisjonell «lagre»-fuksjon. I stedet lagrer programmet fortløpende automatisk det du skriver, og holder orden på forskjellige dokumenter ved hjelp av «håndtak» (tabs) under menylinjen, som i for eksempel Lotus SmartSuite. . Et dokument kan videre deles inn i underelementer ved hjelp av ytterligere slike håndtak vertikalt langs siden av skjermen.

OneNote har også integrert støtte for Tablet PC, og tillater innskriving av tekst enten via tastatur eller stylus/datapenn. Håndteringen av tekst og notater er også lagt opp slik at du kan skrive hvor som helst i dokumentets arbeidsområde, og så klikke og dra tekstelementer rundt omkring etter behov.

Applikasjonen oversetter håndskrevne notater til maskintekst hvis ønskelig, og det er også muligheter for å ta opp lydnotater hvis man har mikrofon tilkoblet PC-en.

Ikke XML

Notatene kan publiseres som websider gjennom HTML-eksportfuknsjonen, men overrsaskende nok støttes programmet som medfulgte betaversjonen av Office 2003 ikke XML – et dataformat som Microsoft legger stor vekt på å integrere i øvrige deler av Office-programvaren.

Microsoft har selv enda ikke kommentert hvorvidt XML vil støttes av OneNote i den endelige versjonen av programmet, og heller ikke hvorvidt applikasjonen vil selges som et separat produkt eller ikke.

Stikkord: programvare, windows