OneNote

Annonse


Slik blir OneNote

OneNoteOneNote-applikasjonen er et av de nye tilleggene til Office 2003-pakken, som skal lanseres til sommeren, og et fåtalls betatestere har fått anledning til å titte nærmere på programmet etter en liten glipp fra Microsofts side tidligere denne uken.

På mange måter minner OneNote om et tekstbehandlingsprogram, men først og fremst er programmet beregnet på å håndtere kjappe notater.

Microsoft velger å se på OneNote som et program for å drive forhåndsarbeid og kladding av dokumenter, skriver CNet NEWS.

Lagrer automatisk

En av de mest påfallende egenskapene er fraværet av en tradisjonell «lagre»-fuksjon. I stedet lagrer programmet fortløpende automatisk det du skriver, og holder orden på forskjellige dokumenter ved hjelp av «håndtak» (tabs) under menylinjen, som i for eksempel Lotus SmartSuite. . Et dokument kan videre deles inn i underelementer ved hjelp av ytterligere slike håndtak vertikalt langs siden av skjermen.

Annonse


OneNote har også integrert støtte for Tablet PC, og tillater innskriving av tekst enten via tastatur eller stylus/datapenn. Håndteringen av tekst og notater er også lagt opp slik at du kan skrive hvor som helst i dokumentets arbeidsområde, og så klikke og dra tekstelementer rundt omkring etter behov.

Applikasjonen oversetter håndskrevne notater til maskintekst hvis ønskelig, og det er også muligheter for å ta opp lydnotater hvis man har mikrofon tilkoblet PC-en.

Ikke XML

Notatene kan publiseres som websider gjennom HTML-eksportfuknsjonen, men overrsaskende nok støttes programmet som medfulgte betaversjonen av Office 2003 ikke XML – et dataformat som Microsoft legger stor vekt på å integrere i øvrige deler av Office-programvaren.

Microsoft har selv enda ikke kommentert hvorvidt XML vil støttes av OneNote i den endelige versjonen av programmet, og heller ikke hvorvidt applikasjonen vil selges som et separat produkt eller ikke.

Annonse