Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøp mobilspill på myntautomat

Nå kommer automatene som gir deg spill, logoer og annet innhold på mobilen.

mk1 automat
(Cannes/ITavisen.no):På vår ferd gjennom utstillingslokalene ved 3GSM World Congress kom vi over en ladeautomat for mobiltelefoner. Automaten dukket opp som manna fra himmelen. Telefonen vår var så godt som tom for strøm og truet med å kutte forbindelsen med omverdenen. 10 minutter senere hadde den slurpet i seg nok energi til å holde seg i live resten av dagen. Vi var reddet.

Stort behov

Bak automatene står selskapet Charge Me, som nå har vært i kontakt med norske selskaper for å få automatyene ut på flyplasser, handlesentre og andre steder der folk ferdes. At det kan være behov for slike automater er det åpenbart flere enn ITavisens utsendte som har erfart. Stadig dukket nye strømhungrige telefoner opp i automaten, som for anledningen bød på noe så eksklusivt som gratis strøm.

Myntautomater

Målet er å strø ut automater med myntsprekk. Strømmen skal selvfølgelig ikke være gratis, men den skal i det minste være tilgjengelig. Og når du slipper opp for strøm kan gode råd raskt være dyre.

Innholdsautomater

Men enda mer interessant enn ladeautomatene er Charge Mes aller nyeste oppfinnelse presentert for første gang her i Cannes. En innholdsautomat skal gjøre det like lett å laste inn spill, logoer, filmklipp og annet innhold til mobilen som det er å handle i en sjokoladeautomat.

Innhold og tjenester

Automaten er proppet med ulike tjenester, og ved å trykke deg frem i menyen kan du velge hvilken tjeneste som er interessant for deg. Ønsker du for eksempel et filmklipp vil automaten gi deg en oversikt over klipp som er tilgjengelige for din telefon. Pek på det du vil ha, og du får det. Men før handelen avsluttes må du velge om du vil betale med kort eller mynter. Enklere kan det ikke bli. Betal, og automaten sender filene til telefonen din.

Send meldinger

Automaten serverer film, bilder, logoer, musikk, ringetoner og spill. I tillegg lar den deg sende tekstmeldinger og fyller opp kontantkortet med ekstra ringetid. Har du ikke en MMS-telefon kan du sende meldingen din direkte fra automaten.

Kommer til Norge

Hvor lang tid det vil ta før slike automater er på plass på hvert gatehjørne vet vi ikke. Men Charge Me sier de har vært i kontakt med norske operatører for å få dem til å tenne på ideen. Klarer de det kan annonseselgere som lever av å selge logo- og ringetoneannonser gå en dyster tid i møte.