Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Netscape legger på røret

Det kommer kanskje aldri noen 8.0-versjon av nettleseren Netscape. Et produkt som en gang hadde 90 % markedsandel kan nå forsvinne.

Netscape
Over 14 millioner brukere har lastet ned Netscape 7.0 og 7.1. Dette er America Online som eier nettleseren velig fornøyde med.

Men trass i populariteten går det dårlig for moderselskapet, og dermed også for Netscape. Nesten alle som har jobbet med å utvikle Netscape mistet jobbene sine før jul, og de som er igjen nå jobber hovedsaklig med vedlikehold av nåværende versjon eller den kommende Gecko-baserte nettleseren, skriver MozillaNews.org.

Netscape 7 er basert på Mozilla-kjernen. Et åpent kode prosjekt som jobber for å lage en raskere og sikrere nettleser. Prosjektet har stor interesse blant nettbrukere, spesielt i Linux- og Unix-miljøene.

Men Mozilla er langt fra død, selv om Netscape kan bli det. Mange av utviklerne som har jobber for Netscape jobber fortsatt med å videreutvikle Mozilla på frivillig basis.

Da Netscape var ute i versjon 3 opplede den sin storhetstid, med nesten 90 % av nettlesermarkedet. Siden den gang har de raskt mistet brukere til Internet Explorer. Enkelte mener dette skyldes at produktet deres ble alt for dårlig, andre mener at det skyldes Microsofts konkurransehemmende taktikker.

Stikkord: internett, programvare