Hopp til navigasjon Hopp til innhold

USA spammer Irak

Amerikansk elektronisk propaganda oppfordrer til opprør mot Saddam Hussein, men sliter med å nå gjennom til Irakiske surfere.

Bush sang
Det amerikanske militæret har regelmessig sendt e-post til soldater og statsansatte i Irak, samt deres familer, med oppfordringer om å hjelpe FN-inspektørene og å vende ryggen til Saddam Hussein.

Men så snart en ny slik spam-offensiv blir sendt ut, så blir Iraks offentlige Internett-forbindelse tatt av luften for vedlikehold» og sletting av propaganda-posten, skriver Wired News.

Viktig! Les nå!

E-posten som amerikanske myndigheter sender ut skal være skrevet på arabisk, og ha «viktig informasjon» som emnefelt, i velkjent spam-stil. Dette er med andre ord en moderne versjon av de klassiske teppebombingene med brosjyreslipp over fiendtlig territorium.

De siste slike e-postmeldingene gikk angivelig ut forrige uke, og oppfordret irakere til å nekte å adlyde eventuelle ordrer om å bruke kjemiske, biologiske eller kjernefysiske våpen, og i stedet informere FNs inspektører om hvor disse våpenene befinner seg.

Stikkord: internett