Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom med TV2-MMS

TV2 og Netcom vil samarbeide om å levere interaktivt innhold til mobiltelefonen din. I første omgang kommer tjenestene via MMS.

PacketVideo
I kveld vil TV2s Kåre Valebrok og Netcoms Barbara Thoralfson fortelle pressen mer om hvilke muligheter som ligger i samarbeidet mellom TV2 Interactive og mobiloperatøren Netcom. Etter det vi forstår dreier det seg om at TV2 skal levere innhold til Netcoms MMS-tjenester.

Prøveperiode

Netcom har ennå ikke hatt noen offisiell åpning av sin MMS-tjeneste, men er i en prøveperiode som skal vare frem til 1. mars. I denne perioden er tjenesten gratis, men den kan også være ustabil. Er du Netcom-abonnent med MMS-telefon kan du lese hvordan du setter opp telefonen din ved å klikke her.

Tilpasset innhold

TV2 forsøkte å få til et samarbeid med Telenor om en tjeneste der TV2 tilbød seg å levere både videosnutter og andre typer mobiltilpasset TV-innhold, men responsen fra Telenor skal etter det ITavisen forstår ha vært ganske lunken. Netcom skal imidlertid ha tent på ideen, og resultatet får vi altså høre mer om i kveld.

Historiefortellere

Mangelen på tilpassede tjenester er trolig den viktigste årsaken til at Internett på mobil ennå ikke er blitt noen suksess. Med nye og mer avanserte telefoner er det imidlertid mulig å sende både videoklipp, bilder og lyd til mobiltelefoner.
– Vi er historiefortellere, og telefonen er et ypperlig fortellerverktøy, sier en talsmann for TV2 Interactive til ITavisen.no. Han har stor tro på at både operatører og innholdsleverandører vil ha glede av et samarbeid om tjenester brukerne har råd til å benytte seg av. Det kan være abonnement på daglige nyhetsoppdateringer eller mer underholdningspregede innslag.

Dropp

TV2 Interactive har samarbeidet med HP om nyheter for PDA. For å droppe innhold over på en PDA må maskinen være koblet til en PC, som igjen er koblet til Internett. Nå kan en lignende løsning være på vei til mobilskjermene uten at du trenger annen nett-tilkopling enn et mobilabonnement.

NRK har i en periode hatt et MMS-tilbud, men dette har ikke imponert oss særlig.

Stikkord: Mobil