Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Robot måler skjønnhet

En skotsk robot bruker kunstig intelligens til å finne ut hvor attraktiv en kvinne er, men fungerer ikke motsatt vei.

Robothode
Det hele startet med at skotske eksperter på kunstig intelligens bygde en maskin som kan avgjøre om du er kvinne eller mann ved å analysere ansiktstrekkene dine.

Etter at den hadde skjønt forskjellen på kvinner og menn var veien kort for forskerne til å lære den hva som er pent eller ikke.

Klassisk

Så nå kan robothodet Doki avgjøre hvor attraktiv en kvinne er. I følge skaperne dens er det dokumentert at hvor attraktiv en kvinne er, er basert nesten utelukkende på hvor feminine trekk ansiktet hennes har.

Så ved å analysere et ansikt og gi en tallverdi for hvor mange feminine trekk ansiktet har kan man altså finne ut hvor attraktiv noen er. Eller burde være.

Men i følge BBC News klarer ikke roboten å si hvor attraktiv en mann er, fordi menns kvaliteter visstnok består av mer enn bare utseendet. Roboten er altså av den konservative sorten når det gjelder kjønnsroller.

Resepsjonist

Skaperne av Doki har tiltenkt den en rekke bruksområder. Den kan allerede nå sitte bak en resepsjon og si «Hei mann» eller «Hei kvinne». Det er tvilsomt om den vil opplyse de den hilser på om hvor attraktive de er.

Men på sikt planlegger forskerne å utvikle Doki til en full humanoid robot som kan fungere som en personlig assistent.