Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Registrar fjernet gørre-sted

Den tyske registraren Joker.com har fjernet et amerikansk nettsted som viser grufulle bilder av krig, ulykker og obduksjoner.

Ogrish.com er ett av de største nettstedene for de som elsker å boltre seg i blod og gørr fra en grufull virkelighet. Nettstedet ble notorisk kjent da de for ett år siden publiserte en fire minutter lang video som viser hvordan den amerikanske journalisten Daniel Pearl ble myrdet av en islamsk gruppe i Pakistan.

Delstats-regler

Joker.com handlet på instruks fra statsadvokaten i delstaten Rhein-Ruhr. I Tyskland er det ulike regler for Internett i de ulike delstatene, noe som kan virke absurd med Internett som det mest globale fenomenet vi kjenner.

Må gå til sak

Joker.com sendte følgende melding til Ogrish.com:

Domenet er registrert på dine vegne på JOKER / CSL / CORE.Vi har fått en juridisk instruks om å fjerne domenet [ogrish.com]. Vi vil «fryse» domenets status, slik at ingen kan endre noe i forbindelse med domenet. For å få domenet aktivert igjen, må du gå til rettssak mot den tyske regjering i Tyskland.

Skiftet vert

Ogrish.com har løst saken ved å gå over til en annen vert, prohosters.com. I tillegg har de lagt inn et alias, slik at den gamle nettadressen fortsatt virker.

Det skal være første gang en registrer fjerner en adresse fra databasen sin på instruks fra en regjering.

Ogrish-com henviser på sin side til det amerikanske ytringsfrihetsprinsippet, samt at de etter amerikansk lov driver helt legalt.

Stikkord: internett