Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Milepæl for Linux

Red Hats Advanced Server operativsystem har oppnådd offentlig sertifisering for bruk i USAs forsvarsdepartement.

Red Hat logo
Dette er aller første gang et Linux operativsystem oppnår denne sertifiseringen. Sertifikatet deles ut av USAs forsvarsdepartement og kalles Common Operating Environment. Tidligere har sertifikatet blitt tildelt flere Unix systemer (Sun, IBM og HP) og Microsofts Windows NT plattform.

Det jobbes med å gi Red Hat Advanced Server sertifiseringer innen andre offentlige etater også, men de fleste vil akseptere forsvarsdepartementets sertifisering.

Offensiv

Red Hat har nå fått en dytt i ryggen for sitt pågående aggressive markedsprosjekt. De ønsker i følge C|NET News så fort som mulig å få flest mulig av sine eksisterende og selvsagt nye kunder til å satse på deres Advanced Server plattform.

Vel og merke er plattformen dyrere enn deres andre produkter, men allikevel et rimelig alternativ til mange andre. Inkludert får man også tilgant til Red Hats supportapparat og støttefunksjoner, som inkluderer programvareoppdateringer.

Stikkord: linux, programvare