Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Super-hacker ble hacket

Kevin Mitnick (bildet) er kjent som USAs super-hacker med historiens lengste fengselsstraff for datainnrudd bak seg. Nå har andre hackere vandalisert nettstedet hans.

Kevin Mitnick
Kevin Mitnick er best kjent for å sittet fengslet for hacking. Nå jobber han med å beskytte nettsteder mot innbrudd, men uten ubetinget suksess.

To angrep på to uker

Bare i løpet av de to siste ukene er Mitnicks nettsted for datasikkerhet hacket og utsatt for vandalisme to ganger. Hackerangrepene minner om de som ble utført mens Mitnick satt inne. Da brøt hackere seg inn på servere og tagget sider med «Free Kevin».

Tettet hull

Mitnick selv sier angrepene ikke har ført til noen skade, men at det kunne ha gjort det om hackerne hadde hatt onde hensikter. Han har nå installert flere patcher for å hindre at samme innbruddsmetode blir benyttet igjen.

En vekker

Mitnick tjener nå til livets opphold som uavhengig sikkerhetskonsulent. Han beskriver angrepene som en «wake-up call», og ser på angrepene som mer underholdene enn truende. «Jeg er i alle fall ikke avhengig av å finne frivillige til å teste sikkerheten på serveren min», sier Mitnick til Cnet.

Det hører med til i historien at da Mitnick ble løslatt etter fire år i fengsel i 2000, fikk han en lang periode forbud mot å røre nesten alle former for IT-utstyr – fra mobiltelefoner og PDA-er til PC-er. Når han endelig kom på nett, fikk han altså en lærepenge.

Stikkord: internett