Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Saksøker Microsoft og Symantec

En amerikanske kvinne saksøker Microsoft, Symantec og flere forhandlere hun mener jobber bevisst for å lure forbrukere til å godta avtaler de aldri har lest.

Det er mye kluss med lisensavtaler på programvare. Hvem leser dem? Hva slags forferdelige ting er det du går med på ved å gi din klikkende aksept? Og er noe av dette i det hele tatt juridisk bindende?

Hovedanklagen i søksmålet som nå er reist i California, på vegne av alle statens programvarekjøpere, er at de nevnte selskapene lurer kundene ved å ikke gi dem mulighet til å lese lisensbetingelsene før man betaler for produktet i butikken.

Lisensavtalene til programpakker som Norton Antivirus, Systemworks og Windows XP er som regel enten forseglet inne i produktesken eller bakt inn i selve programvaren.

Får ikke returnert

Sluttbrukere som – etter først å ha betalt for produktet – ikke aksepterer disse betingelsene når de åpner opp esken eller installerer programmet, blir gjerne nektet pengene tilbake av forhandleren på grunnlag av at man har brutt forseglingen på produktet.

Forhandlerkjeden CompUSA blir spesielt navngitt i søksmålet, skriver ZDNet News.

Stikkord: programvare, windows