Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opera: – Microsoft saboterer oss

MSN-portalen vises ikke korrekt når man surfer med Opera, og dette skyldes bevisst og målrettet utestenging fra Microsofts side, hevder Opera.

Opera 7
Et problem med måten MSN sender CSS (Cascading StyleSheets)-informasjon til nettleseren gjør at Opera konsekvent får problemer med å vise sidene i portalen på korrekt måte.

Opera mener dette er et bevisst sabotasje-forsøk fra Microsofts side, som lett kunne vært unngått ved å ikke sende ukurante stilsett spesifikt til surfere som bruker Opera, skriver digi.no.

Microsoft skal «se på saken»

Teknisk sjef for den norske nettleseren Håkon Wium Lie forklarer mer på sin nettside, som er å finne HER.

MSN innrømmer at de sender ulike stilsett til forskjellige nettlesere, men sier samtidig at Opera blir behandlet på samme måte som eldre versjoner av Internet Explorer. De lover å se nærmere på saken, og benekter noe som helst ønske om å hindre Opera-brukere tilgang.

– De bryr seg ikke om standarder

– Microsoft betrakter weben stadig mer som en privat eiendom hvor de kan gjøre som de vil. Til tross for hva selskapet sier offisielt, bryr det seg stadig mindre om standarder, sier Lie til digi.no.

– Vårt eneste håp om å få gjort noe med dette, er at brukerne støtter oss og presser Microsoft til å gjøre om på praksisen.

Sist gang noe lignende skjedde, beklaget Microsoft fadesen og ryddet opp i koden sin slik at Opera og Mozilla-lesere fikk adgang til MSN-portalen.

Stikkord: internett