Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fjernkontroll med nettleser

Philips-fjernkontrollen iPronto kommer nå også med nettleser. Det er en av de mange nyhetene Philips vil presentere på CeBit i mars.

Philips iPronto
Praha (ITavisen.no): Europeiske storselskaper som Siemens og Philips har i årevis snakket om det helautomatiske, fjernkontrollerte, trådløse og oppkoblede hjem.

Drømmen har imidlertid ikke blitt virkelighet så langt. Men velstående amerikanere får installert alt fra hjemmekino til styring av garasjeporten hjemme fra samme firma, kjøper europeerne litt her og litt der og tråkler det sammen selv.

Fjernkontroll sentrum

Dette vil Philips gjøre noe med. På en «pre-CeBit»-framvisning i Praha tirsdag viste de fram et system der PC, avtakbar skjerm (Microsofts Smart Display), trådløs Streamium nettradio og stereo/hjemmekino er så godt som fullt integrert.

Alt sammen kan styres med den nye iPronto-fjernkontrollen, som også inneholder en liten nettleser dersom man for eksempel ønsker å sjekke kveldens TV-programmer.

Streamium nettradio, nå også med WLAN. Snart kommer den også med DivX…

Nettradio med DivX

Philips vil ta sammensmeltingen av nett og hjemmeunderholdning enda et skritt lenger når de om et års tid kommer med en utgave av Streamium som også støtter DivX. Da kan man se videofilm fra nettet i ro og mak på soverommet, enten via en liten innebygd skjerm eller via en ekstern TV eller monitor.

Lydløs projektor

Philips kunne ellers by på en serie nye projektorer som de påstår har seks ganger mindre støy enn nærmeste konkurrent. Mange av de frammøtte journalistene satte store spørsmålst4egn ved dette, men Philips-folkene sto på sitt.

DVD med kortleser

De presenterte også DVD-spiller med kortluke som spiser både Memory Stick, CFog SD. Det mest naturlige ville kanskje være å levere TV-apparater med slike luker, men Philips mener at dette er for tidlig. Få vil bytte et allerede dyrt TV i et enda dyrere bare fordi feriebildene kan vises direkte på skjermen uten kamera og ledning.

Bærbar DVD med brenner

Et annet interessant produkt er den transportable DVD-spilleren Jack Rabbit med innebygd CD-brenner. Man kan saktens spørre seg hvor den ikke er en DVD-brenner. Men også her mener Philips tydeligvis at markedet ikke er modent.

Philips eXpanium EXP521 takler både spill og MP3

De er derimot klare med en ny eXpanium CD-basert MP3-spiller med fem spill innebygd for den som vil ha en pause fra musikken.

Opprøret slutt

Vi som trodde at Philips som eneste store selskap ville stå i mot presset fra film- og platebransje, må nå tydeligvis tro om igjen. Gjennom investeringsselskapet Fidelio har Philips og Sony sammen kjøpt InterTrust – et kopisikringssystem som skal ta opp konkurransen med Microsofts Digital Rights Management (DRM)-system.

Mens Philips tidligere har uttalt seg kritisk til underholdningsbransjens beskyttelsesiver og til dels levert produkter som kommer rundt den, vil vi nå trolig få se stadig fler Philips-produkter som «ivaretar innholdsleverandørenes interesser», slik et het i Philips’ Chief Technical Officer Cesar Vohringers tale til pressen.

Stikkord: lydogbilde