Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobiltelefoner gir LG overskudd

LG er verdens største produsent av air-condition. Men det er salg av mobiltelefoner som gjør at konsernet nå går med overskudd igjen.

LG
LG Electronics Inc er Sør Koreas største produsent av husholdningselektronikk. Etter at selskapet i 2001 gikk med underskudd, ser det nå ut til at fjoråret vil bli gjort opp med et brukbart resultat.

Styrket WON

Sterk koreansk valuta har gjort det vanskelig for LG, som eksporterer to tredeler av sin produksjon. Utsiktene er heller ikke lyse, med tanke på at verdien på WON er forventet å øke med om lag 5,6 prosent på et år.

Økt mobilproduksjon

For LG er det derfor gode nyheter at mobiltelefonene deres vinner stadig større markedsandeler. LG er verdens sjette største produsent av mobiltelefoner, med en total markedsandel på 3,8 prosent. Selv mener LG denne markedsandelen vil være øket til 5 prosent innen utgangen av 2003. For at dette skal kunne skje må LG øke produksjonen av mobiltelefoner med 44 prosent.

Pent overskudd

At det kan være penger å tjene på å selge mobiltelefoner må ingen være i tvil om. Til tross for en beskjeden markedsandel hadde LGs mobiltelefondivisjon et netto overskudd på nesten 400 millioner kroner i siste kvartal, melder Reuters.

Stikkord: Mobil