Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia N-Gage presenteres i kveld

Nokias spillmobil ble «lekket» til pressen under det store produktslippet i München for to måneder siden. I kveld slippes nyheten en gang til.

ngage nokia
Når Nokia sent i dag offentliggjør detaljer rundt sin nye spillmobil N-Gage vil vi ganske sikkert få høre mer om hvordan de store spillprodusentene forholder seg til nykomlingen.

GameBoy-klone

N-Gage er en telefon som i design har mange likhetstrekk med fiaskomodellen 5510. Men i stedet for qwerty-tastatur har N-Gage et ordinært telefontastatur til høyre for skjermen, og kontrollknapper for spill til venstre.

N-Gage har dessuten GPRS, fargeskjerm og en rekke finesser vi savnet på 5510. Mens 5510 var ment som en SMS/Chat-telefon, er N-Gage telefonverdenens svar på GameBoy Advance.

Sega med fler

Foreløpig er det kjent at Sega, Capcom og Taito utvikler spill for N-Gage, men trolig vil en rekke av de store spillprodusentene komme etter dersom telefonen blir en suksess.

Hemmelig

Det er mye hemmelighetskremmeri rundt lanseringen av N-Gage, og foreløpig vil Nokia ikke en gang si noe om hvor og når telefonen skal presenteres. Men vi får høre at det skjer sent i kveld, og til de øvrige detaljene gjøres kjent nøyer vi oss med å konstatere at dette er en mobiltelefon, men hvor altså spill-funksjonaliteten står i fokus.

Stikkord: Mobil