Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny «lommeprinter» fra Canon

Det mobile kontor blir enda mer mobilt når Canon endelig lanserer en ny bærbar skriver som du faktisk har plass til i PC-veska.

Canon BJ i70
Canons nye skriver heter BJ i70, og erstatter den trauste BJ 85 som har vært på markedet ganske lenge nå.

Fullverdig skriver

Nyheter innen portable blekkskrivere er ikke noe vi opplever til daglig. Faktisk begynner det å bli svært lenge siden vi så en ny slik printer, med unntak av de mer eller mindre portable fotoprinterne som er laget for å gi knøttsmå utskrifter direkte fra digitale fotoapparat.

Da er det gledelig å kunne se at Canon, som lenge har hatt testvinnere for kontorpulten endelig kommer med et ny og forbedret reiseprinter.

Foreløpig har vi ikke hatt anledning til å teste ut den lille printeren, som først kommer i butikkhyllene mot slutten av mars. Men av spesifikasjonene som er oppgitt ser vi at det dreier seg om en kraftig oppgradering fra forrige portable modell. Faktisk er ytelsene på høyde med mye av det vi kjenner fra de stasjonære printerne.

Raskere utskrifter

Dette ser vi ikke minst på utskriftshastigheten som nå er kraftig forbedret i forhold til forgjengeren. BJ i70. Canon oppgir en hastighet på sort/hvitt-utskrifter til 13 sider per minutt, mens den i farger skal klare 9 sider per minutt. Som sagt; dette er hastigheter produsenten oppgir og gjelder under en rekke spesielle forutsetninger. Du vil med andre ord neppe oppleve slike hastigheter om du fyrer stoppeklokken og kjører dine egne utskrifter.

Men tallene indikerer like vel at vi kan vente oss en raskere reiseprinter enn noen gang tidligere.

Høy oppløsning

Kvalitetsmessig er det skjedd enormt mye på blekkskrivermarkedet de siste årene. Nå kommer den nyutviklede MicroFine droplet-teknologien også reiseprinterne til gode. Oppløsningen er på 4800×1200 dpi, og når printeren skriver ut med blekkdråper som ikke er større enn 5 pl (piko liter) kan vi forvente utskrifter av høy kvalitet.

Kantløst

Det er ellers klart at BJ i70 vil klare kantløse utskrifter (du slipper hvite kanter rundt bildene og kan legge illustrasjoner helt ut på siden av arket) og leveres med et oppladbart batteri som skal holde til 450 utskrifter.

Skriv ut fra mobilen

Som vanlig har Canon pakket en god del høyst oppegående programvare ned i eska som følger printeren. Skriveren har USB-port, men kan også kobles opp via Ir. Den støtter utskrifter fra mobiltelefoner og PDA-er med IrOBEX, og en blekkpatron skal i følge Canon holde til 185 sider utskrift i sort/hvitt.

Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til å teste denne skriveren grundig, og at bildene vi har sett tyder på at det dreier seg om den lekreste reiseprinteren som er laget til nå. Utsalgspris er satt til 2.500 kroner inkl.mva.

Ikke for kontoret

Med sitt lekre ytre og overkommelige pris er det fristende å kaste kolossen som står på kontorpulten og erstatte den med BJ i70. Men du skal ikke ta mange utskrifter før det blir et dårlig bytte. Pris per utskrift blir høy når du skal forholde deg til de relativt små og dyre reiseblekkpatronene.

Printeren er ca 5 cm tykk, kan plasseres på et A4-ark og har arkmater med plass til 30 ark. Vekten er 1,8 kilo.

Stikkord: laptop, Maskinvare