Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tysk Exchange-alternativ

Den tyske regjerningen sponser et prosjekt som skal utvikle en direkte konkurrent til Microsoft Exchange Server og Outlook.

Linuxmiljø
Flere og flere av Microsofts regjeringskunder ser seg om etter rimeligere og mer fleksible løsninger enn Microsofts.

Derfor ser vi i dag at interessen for Linux vokser drastisk. Linux lar ikke bare regjeringene skaffe seg programvare gratis, men de kan også tilpasse og utvikle de systemene de selv vil.

Microsofts svar på denne utviklingen er å åpne deler av kildekoden sin til regjeringer som er villige til å skrive under en streng avtale om hemmeligholding av kildekoden.

Kroupware

Den tyske regjeringen sponser nå et prosjekt som kalles The Kroupware Project. De jobber med å utvikle gruppevare for bedrifter som gjør at de kan dele kontakter, kalendre og sentralisert e-post administrasjon med mulighet for kryptering.

Gruppen jobber med tre programmer som skal erstatte Microsofts Exchange Server og Outlook klienten. Men også andre konkurrerende gruppevareløsninger kommer nok til å ergre seg over det åpne alternativet.

Kompatibelt

Serverprogramvaren som utvikles kalles Kolab. Den fungerer på samme måte som Exchange med behandling av kalendre, kommunikasjon og kontakter.

Klientprogrammene heter KMail, som kan sende e-post med kryptert innhold og krypterte vedlegg.

KOrganizer samordner bedriftens kalendre, og er kompatibel med Microsoft Exchange Server.

KDE

Disse programmene er allerede blitt med i den nye versjonen av grensenittet KDE. Versjon 3.1 ble sluppet på tirsdag. Kroupware regner med at enda flere funksjoner og en mer funksjonell utgave av gruppevaren vil bli med i versjon 3.2 som skal komme i løpet av året, skriver C|Net News.

KDE 3.1 støtter en rekke enkle verktøy for administratorer, blank annet en «kiosk-modus» som låser mange av operativsystemets funksjoner for vanlige brukere. Slik kan bedriften enkelt kontrollere hva de ansatte kan bruke sine arbeidsstasjoner til.

Stikkord: linux, programvare