Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny standard fjerner systembussen

Ved å fjerne de tradisjonelle systembussene og lage en slags «ringvei» på hovedkortet skal fjerne dagens flaskehalser.

hypertransport
Bak AMDs kommende Opteron prosessorer ligger en teknologi som kalles HyperTransport. Den utvikles av The HyperTransport Consortium som utvikler og administrerer standarder for datautveksling mellom brikker.

De er nå klare med teknologien som skal bli til HyperTransport 2.0, som gir en mangedobling av dagens busshastigheter.

Flaskehalser

Opteron prosessorene er baserte på HyperTransport 1.0, som støtter busshastigheter på mellom 6.4 GB i sekundet og 12.8 GB i sekundet avhengig av komponentene det betjener.

Men neste generasjon vil støtte overføringer mellom minnebrikker og prosessorer på mellom 20 GB og 40 GB per sekund. Dette vil gjøre det enklere å realisere potensialet i dagens og morgendagens minnebrikker og prosessorer, skriver ZDNet News.

HyperTransport gjør det i tillegg mye enklere og dermed billigere og produsere brikkesett til systemer med flere prosessorer. Med dagens teknologi er dette en dyr og komplisert oppgave. Med Opteron og HyperTransport skal derfor flerprosessorsystemer bli tilgjengelige for også mindre selskaper.

Stikkord: Maskinvare