Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nettkafé anker mp3-dom

Nettkaféen ble dømt for å ha latt sine gjester laste ned og brenne musikk-CD-er. Men kaféeieren krever omkamp i en høyere rettsinstans.

mp3søk
Kafékjeden Easyinternet Café ble dømt på alle punkter da den britiske plateindustrien saksøkte dem for brudd på kopiloven. Platebransjen gikk til sak da det ble kjent at kafégjengerne kunne laste ned og brenne musikk mot en avgift på 5 pund (drøyt 50 kroner).

Erstatning

Straffeutmålingen er imidlertid ennå ikke avgjort. Platebransjen krever nær 12 millioner kroner i erstatning, men Easinternets eier og grunnlegger av flyselskapet Easyjet, Haji-Ioannou er lite lysten på å bla opp.

Video

Til BBC News Online sier han at dommeren har sett bort fra forsvarets argumenter i frykt for å åpne et ormebol for musikkindustrien. Haji-Ioannou mener det i prinsippet ikke er noen forskjell på å laste ned musikk for å brenne det på CD til eget bruk, og private opptak av TV-programmer på hjemmevideoen.

Personlig ansvar

Etter september 2001 har Easyinternet heller ikke tatt betalt for slik CD-brenning, og Haji-Ioannou mener det er den enkelte bruker som må ta ansvar for hva de bruker maskinene til.

For Easyinternett handler det selvsagt om penger – mange penger- dersom dommen blir stående. Men det handler også om prinsipper, og Haji-Ioannou sier han vil ta anken helt til topps (House of Lords) dersom det skulle være nødvendig.

Stikkord: fildeling, internett